Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac


El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac  es troba situat a la serralada prelitoral catalana, a cavall de les comarques del Bages i del Vallès Occidental, entre el riu Llobregat a l’oest i el riu Ripoll a l’est.

 

El parc està conformat per les dues serralades que li donem nom i que s’uneixen al coll d’Estenalles. El seu paisatge aspre, ple d’altives cingleres i amb una vegetació formada bàsicament per alzinars i pinedes, ofereix també un ric patrimoni cultural com a testimoni de l’establiment humà al llarg dels segles. El cims més alts són la Mola (1.104 m), on s’aixeca el monestir romànic de Sant Llorenç, i el Montcau (1.057 m).

 

El 1987 va ser declarat Parc Natural. Actualment és gestionat per la Diputació de Barcelona i hi ha 12 municipis que hi tenen alguna part del seu terme: Castellar del Vallès, Granera, Monistrol de Calders, Mura, El Pont de Vilomara i Rocafort, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Terrassa i Vacarisses.

 

Pel que fa al patrimoni construït, el monestir de Sant Llorenç del Munt, al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic d’un massís on també hi són abundants les restes arqueològiques neolítiques i les masies de grans dimensions. 



  • Adreça: Oficina del Parc. Carretera BV-1221 (De Terrassa a Navarcles) km 14,8. Apartat de correus 71 - 08230 Matadepera
  • Telèfon: (+34) 93 831 83 50
  • Correu electrònic: p.santllorenc@diba.cat
  • Web:
  • Horari:
    Horari d'atenció al públic de l'Oficina del Parc, cada dia de 10:00 a 15:00 hores.
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat