Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

GeoParc de la Catalunya Central


Fa més de 36 milions d’anys,  al cor geogràfic de Catalunya, va existir un mar que va desaparèixer amb l’aixecament dels Pirineus. Aquest procés tectònic ens ha deixat espectaculars formacions rocoses i rics recursos naturals que han definit el paisatge i la societat del nostre territori.

El Parc Geològic i miner de la Catalunya Central, conformat per la comarca del Bages i el municipi de Collbató, és un projecte vertebrador que posa en valor els atractius geològics i miners del territori així com els actius turístics sota un denominador comú: el geoturisme, amb una oferta turística interessant i de qualitat, que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia.

Alguns indrets singulars que formen el Parc Geològic són les Coves del Toll, les Coves de Salnitre, el Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa i fins a 46 punts d'interès geològic i miner, a més d’un ampli teixit empresarial dedicat al turisme.

Activitats:


TOT L'ANY: Rutes turístiques en bicicleta i a peu.


MAIG-JUNY: Setmana Europea dels Geoparcs.

 
OCTUBRE: Fira gastronòmica del Geoparc.



Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat